Kuwait Finance House
Get more from your banking

Privacy Notice/ Notis Privasi

Dear Valued Customer

In accordance with the Personal Data Protection Act 2010 (Act) introduced by the Government, Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad (KFH Malaysia) would like to obtain your consent on the processing of your personal data.

Consequently, we wish to inform you that the personal data and other information (collectively, "Personal Data") previously provided to us in the course of our banking relationship may be used by the Bank for the following purposes :-

a. market surveys and trend analysis;
b. to provide you with information on products and services of KFH Malaysia and our related corporations;
c. to provide you with information on products and services of our business partners; and/or
d. other legitimate business activities of KFH Malaysia;

In addition, please be informed that if required for any of the foregoing Purposes, your Personal Data may be transferred to locations outside Malaysia or disclosed to our related corporations, licensees, business partners and/or service providers, who may be located within or outside Malaysia and we may be obliged to disclose it to the regulator and to others as demanded by law. Save for the foregoing, your Personal Data will not be knowingly transferred to any place outside Malaysia or be knowingly disclosed to any third party.

Please note that it will be necessary for us to process your Personal Data, without which we will not be able to provide you with certain services and facilities offered to our valued customers.

You may at any time hereafter make written inquiries and, upon payment of a minimum prescribed fee, request, in writing, for access to, or correction of, your Personal Data or limit the processing of your Personal Data by submitting such request to the Personal Data Protection Officer at KFH Malaysia via registered post or email (which must be sent from the email address registered with KFH) as set out below :-

Postal address : Kuwait Finance House
Personal Data Protection Officer
Level 26, Menara Prestige
No. 1, Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur

Tel No. : 1800 888534
Email address : pdpo@kfh.com.my

We trust that you will consent and agree to the terms above with respect to our processing of your Personal Data. Your continued usage of the banking accounts, services and/or facilities is deemed consent for the Bank to collect, process and store the data in accordance to the above purpose. The Bank reserves the right to amend this notice at any time and will place notice of such amendments on the Bank's website or via any other appropriate communication means deems suitable by the Bank.

Pelanggan yang dihargai

Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Akta) yang diperkenalkan oleh Kerajaan, Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad (KFH Malaysia) ingin mendapatkan kebenaran anda berkenaan dengan pemprosesan data peribadi anda.

Oleh yang demikian, kami ingin memaklumkan bahawa data peribadi dan maklumat lain (secara kolektif, "Data Peribadi") sebelum ini yang diberikan kepada kami di dalam hubungan perbankan boleh digunapakai oleh Bank bagi tujuan berikut :-

a. kaji selidik pasaran dan analisis trend;
b. untuk menyebarkan maklumat produk dan perkhidmatan KFH Malaysia dan syarikat-syarikat berkaitan;
c. untuk memberikan maklumat produk dan perkhidmatan rakan kongsi perniagaan kami dan / atau
d. lain-lain aktiviti perniagaan KFH Malaysia yang sah;
(Secara kolektif " Tujuan ").

Di samping itu, adalah dimaklumkan bahawa jika diperlukan bagi mana-mana tujuan yang tersebut di atas, Data Peribadi anda mungkin akan dipindahkan ke lokasi di luar Malaysia atau didedahkan kepada syarikat-syarikat berkaitan , pemegang lesen, rakan perniagaan dan / atau pembekal perkhidmatan, yang mungkin berada di dalam atau di luar Malaysia dan adalah wajib bagi kami untuk mendedahkannya kepada pengawal selia dan kepada pihak lain seperti yang dituntut oleh undang-undang. Kecuali yang tersebut di atas , Data Peribadi anda tidak akan dengan sengaja dipindahkan ke mana-mana tempat di luar Malaysia atau dengan sengaja didedahkan kepada mana-mana pihak ketiga.

Sila ambil perhatian bahawa adalah perlu bagi pihak Bank untuk memproses Data Peribadi anda, kerana tanpa data ini, KFH Malaysia tidak dapat menyediakan perkhidmatan dan kemudahan tertentu kepada anda seperti yang ditawarkan kepada pelanggan kami yang dihargai.

Anda boleh pada bila-bila masa selepas ini membuat pertanyaan bertulis dan, dengan yuran yang minima, permintaan, secara bertulis, untuk akses kepada, atau pembetulan , Data Peribadi atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda dengan mengemukakan permohonan berkenaan kepada Pegawai Perlindungan Data Peribadi di KFH Malaysia melalui pos berdaftar atau e-mel (yang mesti dihantar dari alamat e-mel yang berdaftar dengan KFH) seperti yang dinyatakan di bawah : -

Alamat pos : Kuwait Finance House
Pegawai Perlindungan Data Peribadi
Tingkat 26 , Menara Prestige
No 1, Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur

No. Tel : 1800 888534
Alamat e-mel : pdpo@kfh.com.my

Kami percaya bahawa anda akan bersetuju dengan syarat berkenaan pemprosesan Data Peribadi seperti yang dinyatakan seperti di atas. Penggunaan berterusan akaun perbankan, perkhidmatan dan/atau kemudahan akan dianggap kebenaran kepada Bank untuk mengumpul, memproses dan menyimpan data selaras dengan tujuan di atas. Pihak Bank berhak untuk meminda notis ini pada bila-bila masa dan mempamerkan notis pindaan tersebut di laman sesawang Bank atau melalui cara komunikasi lain yang dianggap sesuai oleh pihak Bank.